Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση (kickoff & launch event) του προγράμματος SOCIALNEET, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου 2019 στο ξενοδοχείο NOVUS CITY HOTEL, με την συμμετοχή είκοσι (20) διακεκριμένων ομιλητών από τον Ακαδημαϊκό, τον Επιχειρηματικό, τον Επιστημονικό, τον Συνδικαλιστικό αλλά πάνω από όλα τον χώρο της Κοινωνίας των Πολιτών, εκ των οποίων και εκπρόσωποι του ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ.

 
Το έργο SOCIALNEET είναι μια φιλόδοξη και καινοτόμος πρωτοβουλία εννέα φορέων από οκτώ χώρες της Ευρώπης που αποσκοπεί στην δημιουργία απασχόλησης για νέους κάτω των 30 ετών, οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης ή/και εκπαίδευσης, αξιοποιώντας νέα μοντέλα κοινωνικής καινοτομίας στο πεδίο της κοινωνικής οικονομίας και ειδικότερα στους τομείς: Τουρισμού-Πολιτισμού, Φροντίδας Υγείας, Αγροδιατροφής, Νέων Τεχνολογιών & Ελεύθερου Λογισμικού και Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας.

Το SOCIALNEET δεν αφορά μια μεμονωμένη κοινωνική επιχείρηση, αλλά το πώς ένα μεγάλο ανοικτό δίκτυο συλλογικοτήτων – Δήμων θα συνεργαστεί με κοινωνικές επιχειρήσεις πάνω σε πρότυπα καινοτόμα σχέδια συνεργειών, για την αξιοποίηση των ανενεργών πόρων και κοινωνικού κεφαλαίου σε τοπικό επίπεδο. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πρόγραμμα συμβουλευτικής και οργάνωσης, ανοικτό σε όλους τους φορείς.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης αφορούσε στην ευρωπαϊκή διάσταση του έργου. Πιο συγκεκριμένα, κάθε συνεργάτης που συμμετέχει στο πρόγραμμα, έκανε μια μικρής διάρκειας παρουσίαση για τον οργανισμό που εκπροσωπεί, καθώς και για τη διάσταση του φαινομένου των NEETs στην χώρα του. Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης αφορούσε στο έργο SOCIALNEET στην Ελλάδα. Οι ομιλητές παρουσίασαν βιώσιμες συνεργατικές πρωτοβουλίες και καινοτόμα σχέδια κοινωνικής επιχειρηματικότητας βασισμένα στο ελληνικό πλαίσιο.

 

Μάθετε περισσότερα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα: http://socialneet.eu/

 

SOCIALNEET photos

 

Τρέχον Εξάμηνο Προγραμματισμένα Σεμινάρια

Δείτε τα προγραμματισμένα σεμινάρια για το τρέχον εξάμηνο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ